MENU

 

Fietsliefhebbers

Bent u net als wij gefascineerd door de Mont Ventoux, de kale berg van de Provence? L’Ete Indien biedt u de perfecte uitvalsbasis om één van de meest gevreesde cols in Frankrijk aan te vallen!
Te voet, met de fiets of zelfs met de auto, de Mont Ventoux (1912m) is een beklimming die tot de verbeelding spreekt. Zeker die van Vlaamse wielertoeristen, aangetrokken door zijn mythische reputatie! Na 21 km staat u vanuit Monteux opgewarmd aan de voet van Het Beest. In Bédoin vangt de 21 km lange klim aan van zijn steilste kant, de meest klassieke beklimming.


Indien u zich een weg baant door de ‘Gorges de la Nesque’, mag u zich verheugen in de 'makkelijke kant' vanuit Sault. Uiteraard kan u ook de Col de la Madeleine als opwarmer gebruiken en de noordzijde beklimmen via Malaucène.
Welke zijde u ook kiest, hoelang U er ook over doet, al wie de kruin verovert, zal 's avonds aan onze bar trots kunnen uitpakken!
Uiteraard biedt de streek nog vele andere fiets- of wandelmogelijkheden dan de steile pentes van de Mont Ventoux. Ontelbare colletjes, vlakke fietswegen of wandelparadijs Les Dentelles de Montmirail zijn vanuit l’Eté Indien binnen handbereik.

       

Zélf fervente fietsers zijnde, doen wij, Sandra en Christophe ons een genoegen U in te lichten over alle mogelijke fietsroutes en hun moeilijkheidsgraad. Fiets- en wandelkaarten zijn in onze bib ter beschikking!
Ter voorbereiding van uw tocht naar de top van de Mont Ventoux vindt u vooraf alle relevante informatie qua planning, voorbereiding en happenings op http://www.dekaleberg.nl/.

Materiaal

Wij beschikken over twee Specialized huurfietsen, koersframes met vlak stuur, voorzien van tripleplateau (wij informeren u op aanvraag graag over beschikbaarheid en prijs). Indien u méér fietsen of geavanceerder materiaal wenst kan u ook terecht op de website van Luberon Biking (www.luberon-biking.fr). Voor drie dagen of langer wordt uw huurfiets gratis op ons domein afgeleverd en opgehaald.

Gasten die hun eigen fiets meebrengen kunnen deze aan het eind van de dag veilig opbergen in onze fietsenstalling!

Veel fietsplezier!!