Fietsliefhebbers

Te voet, met de fiets of zelfs met de auto, de Mont Ventoux is voor velen de berg der bergen, de witte éénzaat in de Provence. Een berg die verleidt maar evengoed doodt, het mooiste monster van de Vaucluse.

De Mont Ventoux (1912m) is een beklimming die tot ieders verbeelding spreekt. Zeker die van Vlaamse wielertoeristen, aangetrokken door de mythische reputatie van de Reus van de Provence.

l’Eté Indien biedt een ideale uitvalsbasis. Na 21 km staat u opgewarmd aan de voet van één van de meest gevreesde cols in Frankrijk. Vanuit Bédoin (295m) vangt de 21 km lange klim aan van zijn steilste kant. Het is de meest klassieke beklimming met eerst 6 geleidelijke kilometers tot St-Estève, nadien 9 loodzware kilometers (9 à 10%) door het bos tot Chalet Renard, en tot slot 6 km maanlandschap tot de top. Nergens zwakt de helling af, het is harken voor elke meter.
Indien u zich een weg baant door de ‘Gorges de la Nesque’, mag u zich verheugen in de 'makkelijke kant' vanuit Sault (765m).
Uiteraard kan u ook de Col de la Madeleine (448m) als opwarmer gebruiken en de beklimming vanuit Malaucène (327m) aanvangen. Dit traject moet niet veel onderdoen voor de klim vanuit Bédoin, al zitten er hier en daar wat recuperatiestroken in.
Welke zijde u ook kiest, hoelang U er ook over doet, al wie de kruin met de fiets verovert, zal 's avonds aan de bar trots kunnen uitpakken. Naast de zeer zware stijgingspercentages heeft de berg immers vaak ook onaangename verrassingen als een verzengende hitte of een strakke ‘mistral’ in petto.

Naast de Mont Ventoux zijn er ook nog vele andere beklimmingen rijkelijk over de streek uitgestrooid. Meer dan de moeite waard zijn de Col de Murs, Col des Abeilles, Col de la Ligne, Col de Suzette etc... Ook de ‘route des vins’ en 'Les Dentelles de Montmirail' nodigen uit tot fietsen. Bekende wijndorpjes als Séguret, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise en Chateauneuf de Pape kan u probleemloos ontdekken op twee wielen. Ze liggen dicht in elkaars buurt en worden onderling verbonden door rustige fietswegen.

Gastheer Christophe, zelf fervent fietser, doet zich een genoegen U in te lichten over de mogelijke fietsroutes en hun moeilijkheidsgraad. Fietskaarten zijn ter beschikking.
In dit kader werken wij ook samen met Luberon Biking.

Gasten die hun eigen fiets meebrengen kunnen deze aan het eind van de dag veilig opbergen in de garage.

Nuttige links:

  • Voor huur fietsmateriaal werken wij samen met Luberon Biking in Velleron. Fietsen worden bij minimaal 3d huur gratis afgeleverd en opgehaald op ons domein: www.luberon-biking.fr
  • Online gids voor Ventoux-fietsers: De Kale Berg: http://www.dekaleberg.nl